Nikola Teslanın gizli kalan patenti

Çağın en ileri görüşlü mucitlerinden Nikola Tesla’nın 1900’lü yıllarda aldığı gizemli kalan patenti Tesla’nın ölmesine yakın zamanlarda bir uzay gemisi tasarladığını gösteriyor.


Nikola Tesla ile ilgili bugüne kadar çıkan haberlerden Tesla’nın yaşadığı d
öneme göre geleceği görebilen üstün zekaya sahip bir mucit olduğunu öğreniyoruz.

WebTekno'nun haberine göre günümüzdeki akıllı telefonları 90 yıl öncesinde tahmin edebilen ileri görüşlü mucit Tesla'nın fikrine ait bir gizemli patent ortaya çıktı.

O dönemde helikopter ve uçak birleşimi bir çeşit hibrit havacı olarak nitelendiren patent, tam anlamıyla bir uzay gemisi gibi tasarlanmış.

Nikola Tesla’nın ölmesine yakın zamanlarda kuşları çok sevdiği ve her gün New York Centeral Park’ta kuşları beslediği, hatta oradaki kuşlarla konuştuğu biliniyordu.

Tesla’ya yakınlaşmak i
çin Tesla’ya kuşları beslemesi adına tuzsuz fıstık getiren Otis T. Carr, bu yöntemle Nikola Tesla ile sık sık görüşme imkanı buluyordu.

Tesla ile uzun vakit geçirme şansı yakalayan Otis T. Carr, Nicola Tesla’nın serbest enerji jenatörü ve bir uzay gemisi icat ettiğini iddia etmiş ve kendisi Tesla’nın bu icadını patentlemiş.

Carr, 1959 yılında aldığı patente göre kendisinin serbest enerji üreten jeneratör ve uzay gemisi inşa ettiğini belirtmiş ve bu projelerine belli bir miktar para harcadığını öne sürmüştür.

Bilim kurgu filmlerinden bildiğimiz uzay gemisi görünümündeki bu araç, Otis T. Carr tarafından inşa edildikten sonra uçurulması denenmiş ancak deneme başarısız olmuştur.

Belki de çağın dehası Nikola Tesla, eğer Otis’ten önce hayatını kaybetmeseydi bu tasarladığı fikri deneyerek hayata geçirebilir ve başarılı olabilirdi.

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent