Marka ve Patent Almanın Esasları Belirlendi!
Marka ve Patent Almanın Esasları Belirlendi!

Faydalı model, tasarım, patent, coğrafi işaret, geleneksel ürün, faydalı model ve marka adlarıyla ilgili hakların korunmasına yönelik ve bu haklarla alakalı diğer işlemlerde uygulanacak olan usul ve esasları düzenleyecek olan 143 maddelik yeni yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı.

6769 Sayılı Mülkiyet Kanunu göz önünde tutularak, faydalı model, tasarım, patent, coğrafi işaret, geleneksel ürün, faydalı model ve marka adlarıyla ilgili hakların korunmasına yönelik ve bu haklarla alakalı diğer işlemlerde uygulanacak olan usul ve esasları düzenleyecek olan 143 maddelik yeni yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazete’de yayımlanmış olan yeni yönetmeliğe göre, tasarım, patent, geleneksel ürün ve faydalı model adlarıyla ilgili işlemler için başvuru Türk Marka ve Patent Kurumu’na yapılacak. Şekiller, sayılar, harfler, sözcükler, ambalajların ve malların biçimi ve şekli gibi görme duyusu tarafından algılanan işaret ve bunların kombinasyonundan oluşan işaretlerle ilgili yeni marka başvurusu yapılacak olması halinde, marka numunesi ve başvuru formu ile birlikte kuruma sunulacak. Ses ile ilgili marka tescil taleplerinde ise başvuru durumunun ses markası ile ilgili olduğu, Türk Marka ve Patent Kurumu’na sunulacak olan başvuru formunda açık olarak belirtilecek ve kuruma elektronik ortamda saklanmaya elverişli dijital bir kaydı sunulacak.

Başvuru şartları tam ve eksiksiz olarak yerine getirilmiş olan marka ve patent başvuruları, örnekleri ile birlikte Türk Marka ve Patent Kurumu tarafından bültende yayınlanacak. Bir marka için yapılan başvuru, ilgili kanunda öngörülen aşamaların 2 ay süre içerisinde başvuru sahibi tarafından kuruma sunulmasıyla tescil edilecek. Markaların koruma süresi bittiğinde, marka sahibinin talep etmesi koşuluyla yenilenebilecek. Marka sahipleri, markalarına ait hizmet veya malların tamamının ya da bir kısmının lisansını kullanılmak üzere başkalarına verebilecek. Bültende yayınlanmış olan bir marka başvurusunun tescilinin yapılmamasına ilişkin itirazların 2 ay içerisinde yapılması gerekiyor.  

Devir Patent Tescil Ofisi.
#patenthaber #markatescili #patent #patenttescili #tasarımtescili #devirpatent
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent