Marka Tescili Yaptırmazsanız Neler Mi Olabilir?
21. yüzyıl teknolojinin en üst seviyesine vardığımız muazzam bir çağ olarak gözlerimizin önünde yükselmeye devam ediyor. Bütün bilgiler bir tıkla parmaklarımızın ucundan gözlerimizin önüne seriliyor. Peki, böyle bir evrende kendinize yer bulmak ve hakkınızı başkalarına karşı koruyabilmek sizin için ne kadar önemli?
Diyelim ki çok yetenekli bir sanatçısınız ya da yeni bir pazarda tutunmak isteyen, fikirlerinin gücüne inanan bir girişimcisiniz. Öncelikle pazar araştırmanızı en iyi şekilde yapmanız gerekmektedir. Çünkü sizi siz yapacak temel faktör kendinizi tanımlamak için kullanacağınız ayırıcı unsurdur. Bu unsur söylem biçimi ve tasarımıyla bir bütün olarak ortaya konmakta ve marka olarak adlandırılmaktadır. 

Neden mi markanız olmalı? Büyük firmaları ya da dünyada en çok tercih edilen ürünleri düşünün. Her biri kendisini ortaya koyduğu ürünleri bir isimle taçlandırmaktadır. Ayakkabı denilince akla, Nike ya da Adidas gibi firmalar gelirken; moda sektöründe Versace, Dolce Gabbana ve Coco Chanel en bilinir şirketler olarak görülmektedirler. Kısaca her biri kendisini bir isimle tanımlamakta ve kendine uygun bir logo ile tanınırlığını görsel olarak da desteklemektedir. Böylece hem söylemsel hem de görsel olarak uyarılan bireyler markaya dair bir alt bilinç edinerek sizin ürünlerinizi nerede görseler size ait olduğunu doğrudan anlamaktadırlar. 
Bu ilk aşama geçildikten ve özellikle diğer kuruluşlar ya da kişilerden sizi ayıran markanız belirlendikten sonra doğrudan sektöre atılmak yapılabilecek en büyük hatalardan biridir. Tescil edilmemiş bir marka avlanmaya açık bir hedeftir. Her sektör vahşi canlılarla dolu bir savana gibidir. Tehlikenin nereden geleceği katiyen sezilmemektedir. Kendi haklarınızı koruyan ve sizin pazardaki varlığınızı devam ettirecek bir anahtar olan tescil sürecini atlamanız, adınızı ve ürünlerinizi açıkça kopyalanmaya açık kılmaktadır. Kendi haklarınızı korumak ve ürünlerinizin varlığını garanti altına almak için yapmanız gereken markanızın bilgileriyle Türkiye Patent Enstitüsü’ne başvuru yapmak ve buradan onay almak için süreci başlatmaktır. 

Onay süreci ön araştırma, değerlendirme ve bültende yayınlanarak itiraz sürecine açılma gibi unsurlara sahiptir ve 5-6 aylık bir süreyi kapsamaktadır. Burada raporlamalar ve değerlendirmeleri takip etmek, markanızın benzersizliğini teyit etmek adına resmi bültende yayınlanmasını gözlemlemek gerekmektedir. Bu süreçleri etkin biçimde ilerletmek, sorularınıza yanıt olmak ve Pazar araştırmalarında profesyonel bir bakış için Devir Patent her an yanınızda olarak, bu işlemleri sizler için daha kolay hale getirmektedir. Uzman bir bakıştan yararlanmak için daha fazla beklemeyin, sektördeki yerinizi sağlama almak için temelinizi Devir Patent’le atın. 

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent