Marka Sorgulama İşlemi
Marka, hizmetlerin veya ürünlerin ayırt ediciliğini sağlayan veya diğer kurum ya da kurumlardan ayrılmasını sağlayan her türlü işarete denir. Marka tescil işleminin temeli kullanılan unsurun ayırt edici olmasıdır. Harfler, rakamlar, işaretler hatta isim ve soy isim dahi marka tescili ile korunabilmektedir. Kullanılacak markanın veya işaretin ürünün veya hizmetin bir unsuru olarak kullanılabilmesi ve tüm haklarının kullanan kişide olabilmesi için Türk Patent Enstitüsü nezdinde marka tescil koruma başvurusunun yapılmış olması ve bu hakkın kazanılmış olması gereklidir. Markanın koruma süresi başvurunun yapılması anından itibaren 10 yıldır. Tescil başvuru süreci ise yaklaşık olarak 11-12 ay sürebilmektedir. Marka koruma süresi boyunca yani 10 yıl süre ile başka kurum veya kuruluş markayı izinsiz kullanamaz, markayı elinde bulunduran isterse başkalarına bu hakkı kullandırabilir veya devredebilir.

Marka Tescil Süreci Ve Marka Sorgulama İşleminin Önemi;
Marka başvurusu yapıldıktan sonra Türk Patent Enstitüsü uzmanları tarafından öncelikle başvuru marka olabilecek yapıdamıdır ve daha önce yapılan bir başvuruya benzer özellikler taşıyormu diye araştırma yapar. Genelde marka başvurularının tescil ile sonuçlanmama durumları çoğunlukla önceden yapılan başvurular ile benzerlik işleminin doğru yapılamamasından kaynaklandığını net bir şekilde söyleyebiliriz. Marka uzmanının yaptığı araştırma ile eğer başvuru kısmen veya tamamen reddedilmesi durumunda gerekçeye itiraz hakkı vardır. Tabi burada dikkat edilmesi gereken nokta itiraza haklı bir gerekçemizin olması durumudur. Hiçbir firma ya da kişi böyle bir durumla karşı karşıya kalmak istemez tabiki bu durum bazen kuruluşa maddi manevi zararlar verebilir. Bu durumlarla karşılaşmamak için marka sorgulama işleminin uzman bir firma marka vekili ve özel program veritabanı ile mümkündür. Marka sorgulama işlemini Türk Patent Enstitüsü web sitesi aracılığı ile yapabileceğiniz gibi resmi vekil ofisler aracılığı ile de yapabilirsiniz.
Devir  Patent markanızın oluşturulma aşamasından araştırma ve sorgulama aşaması ve nihayet tescil aşaması ve sonrasında marka koruma aşamalarına kadar sizlere tam kapsam vekillik hizmeti vermektedir. 2011 yılından beri Tüm Türkiye ye hizmet veren Marka Vekil firma olan Devir Patent uzman kadrosu ve altyapısı ile tescil öncesi ve tescil sonrası koruma bazında güvenebileceğiniz bir firmadır.
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent