Küçük mucitler, patent almayı hedefliyor
Yaşları 7 ile 13 arasında değişen geleceğin küçük mucitleri, mıknatıs toplayan, top atan, taşıma yapan, çizgi izleyen yüzlerce robot yaptı. Küçük mucitlerin şimdiki hedefi, kendi patentlerini almak oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Üstün ve Yetenekli Çocuklar Dairesi Başkanlığı’na bağlı Beşiktaş Bilim ve Sanat Merkezi’ndeki üstün zekalı çocuklar; yazılım tasarımlarını yaparak, geleceğin robotlarını yapma konusunda harikalar yaratıyor. TÜBİTAK’ın ortaöğretime verdiği 4004, 4006, 4007 gibi projelerin hepsini kazanan küçük mucitler, artık bireysel TÜBİTAK projelerini yaparak, patent almayı da istiyor. Teknoloji başta olmak üzere, fuarlara katılan küçük mucitler, MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Robotik standında, yaptıkları onlarca robotu sergilemeye devam ediyor. 
 
Güneş paneli ile rüzgar gülünü birleştirip, yüksek enerji elde etmeyi istiyor 
 
Beşiktaş Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinden, 7. sınıfa giden, 13 yaşındaki Mehmet Emin Önder, bugüne kadar çok sayıda robot yaptığını belirtti. Yaptığı robotların yazılımını ve mekanik tasarımını kendisinin yaptığını anlatan Mehmet Emin Önder, şunları söyledi: 
“Robotik kol, forklift, çizgi izleyen robot, mıknatıs toplayan robot gibi birçok robot yaptım. Yeni proje tasarımımda; güneş paneli ile rüzgar gülünü birleştirip, daha yüksek enerji elde etmeyi planlıyorum. TÜBİTAK projelerinde dereceyi almayı istiyorum. En büyük hedefim, kendi patentimi almaktır” dedi. 
 
Problem çözme becerisini yükseltip, düşünme kapasitelerini artırıyor 
 
Beşiktaş Bilim ve Sanat Merkezi’nde, Teknoloji Tasarım Robotik Kodlama Öğretmeni Metin Zengin; elektronik, bilgisayar, yazılım ve mekaniğe ilgisi olan 55 öğrencisiyle birlikte yüzlerce robot yaptıklarını kaydetti. Üniversitelerle işbirliği yaparak, İstanbul Kalkınma Ajansı projesi kazanmayı istediklerini de ifade eden Metin Zengin, aynı zamanda öğrencilerinin bireysel projeler yaparak, patent almayı hedeflediğini söyledi. Verilen eğitim hakkında bilgi veren Metin Zengin, “Çocukların bilgi ve düşünme kapasitesini arttırıp, problem çözme becerilerini geliştirerek, hayatla ilgili daha anlaşılır ve kalıcı çözümler sağlamalarına dair bakış açısı kazandırıyoruz. Aynı zamanda girişimcilik ruhunu aşılıyoruz” şeklinde konuştu. 

Devir Patent Tescil Ofisi.
#patenthaber #markatescili #patent #patenttescili #tasarımtescili #devirpatent
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent