Kişisel Markanızı Tanımlamak ve Güçlendirmek İçin 5 İpucu
Kariyer zorlu bir yolculuktur. Her adımında bizleri bekleyen türlü türlü zorluklar, yeni problemler bulunmaktadır. Her seferinde bölüm sonu canavarını yendim derken karşımıza yeni bir bölüm ve canavarı çıkmaktadır. İşte bu bölümleri ve bölüm sonu canavarlarını diğer rakiplerinizden bir adım önde tamamlamanızı sağlayacak, sizi işyerinde de siz yapacak kişisel markanızı oluşturmanız için 5 önemli ipucu.
Mülakatlarda ya da mevcut işinizde her zaman rakipleriniz olmaktadır. Bunlar iç rakipleriniz ve dışarıdan sizinle birlikte devam eden süreçteki rakiplerini olabilir. Her ne kadar agresif bir rekabet herkese zarar verse de, rekabetin olduğu yerden yenilik ve farklı bakış açıları her zaman çıkmaktadır. Fark yaratabilmek de bu rekabette kendini var edebilmenin altın kuralı. Siz de kendi kişisel markanızı oluşturarak ve yöneterek bu farkı ister mülakat safhasında potansiyel rakiplerinizi elemek, ister işyerinizde farkınızı ortaya koyabilmek için kullanabilirsiniz.
Kişisel markalaşma, çalışanların ve potansiyel çalışanların akıllarda daha çok yer almasını sağlıyor. Daha kalıcı ilişkiler kurulmasını ve zihinlere kazınan bir imaj için kişisel markalaşma önemli. İşte kişisel markanızı oluşturmanızı ve güçlendirmenizi sağlayacak birkaç ipucu:
Kimsiniz?
Saint Louis University Kariyer Geliştirme Uzmanı Brian Lawrence, ilk önce kendinizden başlamanızın, profesyonel hayatta ne olduğunuzun, bakış açınız gibi faktörlerin doğru bir şekilde belirlenmesi gerektiğini savunuyor. Kişisel markalaşmanın ilk adımının kendini tanımak ve hedeflerini doğru belirlemek olduğunu söyleyen Lawrence, bu şekilde işverenlere verilmek istenen mesajın doğru bir şekilde düzenlenebileceğini belirtiyor.
Online Varlığınızın Önemi
Kendinizi tanımlayabildiyseniz geliyor sıra ikinci adıma, iletişim planı. Kendinizi tanımlayabildiğinizde, bu tanımı karşınızdakine gösterebilmeniz gerekiyor. Bunun için de her türlü fırsatı değerlendirmek, gerekli araç ve gereçleri doğru kullanabilmek önemli. Günümüz dünyasının dijital yanı su götürmez bir gerçek olduğu için de “online” varlığınızı yaratmak ve güçlendirmek, sizi rakiplerinizin bir adım önüne taşıyacak basit ama kritik bir adım teşkil ediyor.
Bireysel Web Sitesi ya da Blogunuzun Sizi İvmelendirmesine İzin Verin
Dijitalleşen bir dünyadan bahsetmişken, iş dünyasının bundan uzak kaldığını da söylememiz mümkün olmuyor. Artık özgeçmişler ya da envanterler kişisel blogunuzun incelenmesiyle gerçekleştirilebiliyor. Profesyonel bir tavırla hazırlanan blog ya da web siteleri, online varlığınızı daha da sağlam hale getirebilecek en güzel araçlardan biri haline gelmiş durumda. Bir de sosyal medyadaki varlığınız var elbette. Bu iki aracı verimli kullanarak imajınız namına birçok kazanım elde edebilirsiniz.

Unutulmayacak Bir Kartvizit

Dijital çağ her ne kadar önemli olsa da hala yüzyüze iletişimlerin en büyük kaynağı kartvizitler olmaya devam ediyor. Bir yerde tanıştığınız kişiye kartvizitinizi vermek ve onunkini talep etmekten daha farklı yollar henüz çok gelişmedi. Bunun için kartvizitinizin ne kadar önemli olduğu da süregelen bir durum. Profesyonel duruşunuzu en iyi sergileyen kartviziti hazırlayarak potansiyelinizi en üst noktaya taşıyabilirsiniz.
İletişim İletişim İletişim
Kişiseli bırakın, tüm markalar müşterileri ya da tüketicileriyle bir şekilde iletişim halinde olmak zorundadır. Marka bilinirliğinizi artırmanın yolu iletişimden geçmektedir. Kendinizi tanımlayıp, online kimliğinizi oluşturduktan sonra bunu müşterilerinize göstermeniz gerekmektedir. Bunun için de son adım olan iletişim öne çıkmaktadır. Profesyonel sosyal ağları kullanmanın yanı sıra, organizasyonlara da katılarak kendinizi ve çevrenizi geliştirmek için hiçbir fırsatı kaçırmamanız dileğiyle…

Devir Patent Tescil Ofisi. 
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent