IBM bir yılda 8 bini aşkın patent aldı

IBM, 2016 yılında aldığı 8 bini aşkın patent ile yılın en çok patent alan firması oldu. IBM çalışanlarının kognitif ve bulut bilişim alanındaki aldıkları patent sayısı ise 2 bin 700’ü geçti.

IBM, 2016 yılında mucitlerine verilen 8.088 patentle ABD patent rekorunu kırarak üst üste 24 yıldır inovasyon liderliğini sürdürdüğünü duyurdu. IBM'in 2016 yılında aldığı patentler, yapay zekâ ve kognitif bilişim, kognitif sağlık, bulut, siber güvenlik ve şirket için diğer stratejik büyüme alanlarında çok geniş bir yelpazeyi kapsıyor.

IBM mucitleri 2016 yılında günde 22 adetten fazla patent alarak IBM'in bir yılda 8 bin patenti aşan ilk şirket olmasını sağladı. IBM araştırmacıları, mühendisleri ve tasarımcıları; yapay zekâ, kognitif bilişim ve bulut bilişim alanlarındaki icatları için 2 bin 700’ü aşkın patent aldı.

IBM Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Ginni Rometty, "IBM olarak inovasyon ve Ar-Ge’ye benzersiz bir bağlılıkla faaliyetlerimize devam ederek inovasyonda 24 yıldır dünya liderliğimizi sürdürüyoruz. Bu yıl patentlerimizle 8 bin bariyerini aşan ilk şirket olduk ve ABD patent rekorunu kırarak inovasyona bağlılığımızı kanıtladık” diyerek sözlerine şu şekilde devam etti: "Mucitlerimizin keşif, bilim ve teknolojide hem iş dünyası hem de toplumsal alanda ilerlemeye öncülük eden ve yeni kognitif iş çağının kapılarını açan benzersiz katkıları bize büyük bir gurur veriyor."

Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu Ortadoğu ve Afrika bölgesinde ise IBM mucitleri 42 patent ile bu rekora katkıda bulundular.

IBM'in 2016 yılındaki patent rekoru, 47 eyalet ve bölge ile 47 ülkedeki 8500’ü aşkın IBM araştırmacısının çalışmaları sonucu elde edildi.

2016 yılında ABD'de en fazla patent alan ilk on şirket* şu şekilde sıralanıyor:

1.IBM – 8.088
2.Samsung Electronics – 5.518
3.Canon – 3.665

4.Qualcomm – 2.897

5.Google – 2.835
6.Intel – 2.784
7.LG Electronics – 2.428
8.Microsoft – 2.398
9.Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. – 2.288
10.Sony – 2.181

Devir Patent Tescil Ofisi.
#patenthaber #markatescili #patent #patenttescili #tasarımtescili #devirpatent
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent