Huawei, Samsung a patent davası açıyor

Teknoloji dünyasındaki patent savaşları ve davaları bir süredir durulmuştu ancak şimdi Huawei ve Samsung arasında yeni bir savaş başlıyor.
Apple ve Samsung arasındaki patent savaşları nedeniyle yıllarca meşgul olan ABD mahkemeleri bu davaları sonuçlandırmış ve bir süredir ortalık sakinleşmişken şimdi de Huawei dava açıyor. Samsung’a dava açacak olan Çin teknoloji devi, Samsung’un patentini ihlal ettiğini savunuyor.

Çinli şirketin iddialarına göre, Samsung cep telefonlarında kendisine ait olan patentli teknolojileri ve yazılımları kullanıyor. Bu iddia ile Çin’de ve ABD’de dava açan şirket, daha önce Apple’ın yaptığı gibi, Samsung’tan milyar dolarlık tazminat kazanmak peşinde değil, aksine para cezası yerine Samsung’un patentlediği başka teknolojileri kullanmak ve patentlerde ortak sahiplik istiyor. Diğer bir deyişle, telefon piyasasında kullanılan teknolojilerde hak sahibi olarak diğer firmaların ürünleri üzerinde kontrol ve gelir elde etmek istiyor.

Huawei’nin bu talebi, davanın asıl amacının Samsung’u pazarlık yapmaya zorlamak olduğunu düşündürüyor. Şirket amacına ulaşırsa, pek çok başka üreticiyle yeni iş imkanları ortaya çıkacak. ABD’deki mahkemede işleri biraz zor olsa da, şirketlerinin dünya pazarlarına hakim olmasını isteyen Çin’deki mahkemelerde Huawei’nin elinin güçlü olacağı düşünülüyor.

Samsung ise henüz bu dava haberleri hakkında bir açıklama yapmış değil ancak daha önce Apple’dan ağzı yanan Samsung’un patent davalarına karşı çok daha hassas olduğu biliniyor. Samsung’un benzer bir hüsrana uğramaktan çekinmesi halinde iki firmanın mahkeme dışında kendi aralarında anlaşması da mümkün görünüyor.

Devir Patent Tescil Ofisi.
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent