Honda farklı hacimde silindirlere sahip motor tasarımının patentini aldı
Honda farklı silindir hacmine sahip yeni bir içten yanmalı motor tasarımının patentini aldı. Yakıt tasarrufuna yönelik olarak geliştirildiği düşünülen motorun detayları haberimizde...
Japon patent ofisi veritabanında Honda'ya ait yeni bir içten yanmalı motor patentine rastlandı. Patentte yer alan çizimlere göre motorun her silindirinin farklı strok değerine sahip olduğu dolayısıyla her silindirin farklı bir hacimde olduğu görülüyor.
Günümüzdeki 4 silindir 2.0L bir motordan örnek alırsak her biri 500cc olan silindirlerden 500cc,1000cc,1500cc ve 2000cc'lik ateşleme durumlarına göre yalnızca 4 farklı seçenek elde edilebiliyor. Ancak yeni patente baktığımız zaman her silindirin az da olsa farklı hacimde olması nedeniyle bu seçenek sayısı 15'e ulaşıyor. Yani aracın o anki durumuna bağlı olarak silindirlerdeki ateşlemeyi açıp kapayarak 15 farklı kombinasyonda motorun çalışmasını sağlamak ve istenilen anda performans veya yakıt tasarrufu sağlamak mümkün.
Bütün bunların yanında patent dosyalarında bu sistemin sıralı 2,3 ve 4 silindirli ve V6 motorlarda nasıl çalışacağı da belirtilmiş durumda. Akla ilk olarak yakıt tasarrufuna yönelik olarak geliştirildiği düşünülen sistem için Honda tarafından ne amaçlı geliştirildiğine dair henüz bir bilgi gelmemiş durumda.

Devir Patent Tescil Ofisi.
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent