Google'ın kurucusu uçan otomobillerin peşinde
Google'ın kurucularından ve Alphabet'in CEO'su olan Larry Page'in uçan otomobillere olan ilgisi yatırım boyutuna geçmiş gibi görünüyor. Page, uçan otomobiller üzerinde çalışmalar yapan iki girişimi destekliyor.

Google kurucularının sıra dışı teknolojilere ve yeniliklere olan ilgisi teknoloji dünyasını yakından takip eden pek çok kişi tarafından yakından biliniyor. Sergey Brin, bu ilgisini Google X çatısı altında desteklenen farklı projelerle gösterirken, diğer kurucu Larry Page ütopik yeniliklere olan ilgisini Google'dan bağımsız biçimde sürdürmeyi seçmişe benziyor. Bloomberg Businessweek sitesinde yer alan habere göre, Larry Page uçan otomobil geliştirmek için çalışmalar yürüten iki şirketi destekliyor. Page'in bu iki şirketten birine 100 milyon dolardan fazla yatırım yapmış olması dikkat çekiyor.

Page'in destek verdiği iki şirketten biri olan Zee.Aero'ya kurulduğu 2010 yılından bu yana yardım sağladığı, diğer şirket Kitty Hawk ile ilişkisinin ise geçtiğimiz yıl başladığı belirtildi. Google kurucusunun söz konusu şirketlerle olan ilişkisinin kişisel düzeyde olduğu ve Google ile bir ilgisinin olmadığı vurgulanırken, Page'in bu şirketlerden birinin genel merkezinde bir ofisinin olduğu ve söz konusu şirkette çalışanlar tarafından "Yukarıdaki Adam" tamlamasının İngilizce kısaltması olan GUS takma ismiyle anıldığı ifade edildi.

Larry Page'in yatırım yaptığı iki girişim

Zee.Aero ve Kitty Hawk, uzun yıllardır birbirlerinden bağımsız olarak uçan otomobil tasarımları geliştiriyor. Page ile daha uzun bir mesaisi bulunan Zee.Aero, Google'ın Mountain View'daki genel merkezine bir saat uzaklıktaki bir havalimanında prototip araçlarıyla test uçuşları gerçekleştiriyor. Daha öncesinde NASA, SpaceX ve Boeing gibi kurumlarda çalışan tasarımcılar ve mühendislerden oluşan bir kadro kuran Zee.Aero, test uçuşlarında iki koltuklu prototip tasarımlarını kullanıyor. Test edilen tasarımlardan birinin küçük konvansiyonel uçaklara benzediği, diğerinde ise pervanelerin iki sıra halinde alt alta sıralandığı ifade edildi.
Zee.Aero, 2012'de dikey iniş ve kalkış gerçekleştirebilen hava aracı tasarımının patentini almıştı. Patent başvurusunda söz konusu tasarımın "güvenli, sessiz, kolay kontrol edilebilen, verimli ve kompakt" bir hava aracına dönüşebileceği belirtilmişti.
Larry Page'in yeni gözdesi Kitty Hawk'un uçan otomobil tasarımının ise "Dev bir dört pervaneli insansız hava aracı"na benzediği konuşuluyor. Kitty Hawk'un kadrosunun bir kısmını daha önce AeroVelo'da çalışan mühendisler oluşturuyor. AeroVelo, 2013'te ürettiği insan gücüyle çalışan ve bir dakikadan fazla havada kalabilen helikopteriyle 250 bin dolarlık Sikorsky Ödülü'nü kazanmıştı.

Devir Patent Tescil Ofisi.
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent