Ford'dan patent başvurusu yapan çalışanlarına ödül
İnovasyon, Ar-Ge ve Fikri Haklar Yönetimine verdiği önemle çalışanlarının patent başvurularını destekleyen Ford Otosan, 2015'te Türk Patent Enstitüsüne başvuruda bulunan çalışanlarını ödüllendirdi.
Ford Otosan açıklamasına göre son 13 yılda toplam 754 patent ve faydalı model başvurusu ile 264 patent tescil belgesi alan şirket, 2015 yılında Türk Patent Enstitüsüne patent başvurusu yapan 305 çalışanına ödül verdi.

Vehbi Koç Vakfı Gölcük Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezinde düzenlenen ödül törenine; Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Ford Otosan Genel Müdür Baş Yardımcısı William Periam, İnsan Kaynakları Direktörü Nursel Ölmez Ateş, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Kılıçarslan, Fütüristler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cem Tarık Yüksel ile Ford Otosan çalışanları katıldı.

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ilk "Fikri Haklar Stratejisini" oluşturan Koç Topluluğunun ardından, ikinci özel sektör kuruluşu olarak Ford Otosan'ın da Fikri Haklar Stratejisini oluşturduğunu anımsattı.

Türk otomotiv sektörünün Ar-Ge öncüsü olarak, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarını sürdürülebilir büyümelerinin vazgeçilmezi olarak gördüklerini aktaran Yenigün, kuruluşlarından bu yana Ar-Ge yatırımlarını hız kesmeden sürdürdüklerini ve kurum içinde yenilikçi fikirleri desteklediklerini dile getirdi.

Yenigün, bu çalışmalarıyla birlikte 100 Yıllık Sanayi Şirketi olma hedeflerine her geçen yıl daha da güçlenerek ilerlediklerine işaret ederek, şunları kaydetti:

"2015 yılında Ford Otosan olarak 305 çalışanımız tarafından geliştirilen 142 yeni patent başvurusunda bulunduk ve 31 adet patent tescil belgesi almaya hak kazandık. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyorum. Türkiye otomotiv endüstrisine ve Ford Otosan'ın gelişimine verdikleri destek için başta TÜBİTAK olmak üzere, Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı'nın ilgili tüm birimlerine teşekkür ediyorum."
Devir Patent Tescil Ofisi.

- 13 yılda 264 patent başvurusu tescillendi

Ford Otosan İnsan Kaynakları Direktörü Nursel Ölmez Ateş ise Türkiye'nin en değerli ve en çok tercih edilen sanayi şirketi olma vizyonları doğrultusunda çalışanların inovatif bakış açısı ile geliştirdikleri her türlü fikri faaliyet ve teknik geliştirmeleri desteklediklerini bildirdi.

İnovasyonun şirket kültürlerinin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu aktaran Ateş, ortak akılla yaptıkları bu çalışmaların her anında katkıda bulunan çalışanlarıyla ileriye doğru "sen varsan gelecek bizim" mottosuyla yürüdüklerini dile getirdi.

Ateş, "Şirketimizin geleceğini tasarlamak, yeni büyüme imkanları yaratmak için kurum içi girişimcilere fikirlerini sunma, olgunlaştırma ve projelendirme olanağını sunmak için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini de kullandı.

Bugüne kadar 754 patent başvurusu yapan Ford Otosan, 2015 yılında 31 patentinin de tescilini gerçekleştirdi. Şirket böylece 13 yılda toplam 264 patent başvurusunu tescillemiş oldu.

Açıklamada Ford Otosan Fikri Haklar Stratejisi ile ilgili ise şunlar yer aldı:

"Ar-Ge ve fikri haklar ilişkisini güçlendirip, yaratıcılığı ve yenilikçiliği artıran Ar-Ge faaliyetleri çerçevesinde gelecek teknolojileri öngörmek ve uygulamaya geçirerek sektörde öncü olmak; rakiplerin fikri haklarını ihlal etmeden yeni teknolojilerimizi koruyarak sektörde fark yaratmak; ürün geliştirme ve Ar-Ge hedeflerimize uyumlu biçimde değerli fikri haklar portföyünü genişletmek; uluslararası fikri haklar izleme ve ihlal takibini benimseyerek yenilikleri izlemek ve iş hedeflerine uyumlu fikri haklar portföy yönetim sistemi oluşturmak ve lisans geliri elde etmek."

Devir Patent Tescil Ofisi.
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent