Ege Endüstri İkinci Kez Taysad Patent Ödülünü Kazandı
Ege Endüstri ikinci kez kazandığı bu ödülle sektöre kattığı değeri, tercih edilirliğini ve rekabetçiliğini bir kez daha kanıtlamış oldu
Bayraktar Grubu bünyesinde otomotiv yan sanayi sektörünün öncü ve yenilikçi kuruluşu olarak faaliyet gösteren Ege Endüstri, Taşıt Araçları Yan Sanayi Derneği TAYSAD'ın 2015 Patent Ödülleri kategorisinde 2. oldu. Ege Endüstri Genel Müdürü Ayhan Özel ödülü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın elinden aldı.

Türkiye otomotiv yan sanayi sektörünün çatı örgütü Taşıt Araçları Yan Sanayi Derneği TAYSAD'ın 2015 patent ödül töreni, 10 Mart 2016 Çarşamba günü derneğin Gebze'deki merkezinde yapıldı. Çok sayıda sektör temsilcisinin ve TAYSAD yöneticilerinin katıldığı törende, TAYSAD 2015 Patent Ödülleri'nde ikincilik ödülünü Ege Endüstri kazandı. Ege Endüstri Genel Müdürü Ayhan Özel ödülü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın elinden aldı.
1978 yılından bu yana Türk otomotiv yan sanayinin tek ve en yetkin temsilcisi olarak bugün 343 üye ile faaliyet gösteren, Avrupa Otomotiv Yan Sanayicileri Derneği CLEPA'nın üyesi olan TAYSAD'ın Patent Ödülleri, firmaların ilgili yıl içerisindeki tescil edilen patent sayılarına göre veriliyor.
Buluş sahibi olan, buluşu hayata geçiren, patent çalışmalarını dokümante eden, bunlarla ilgili prosedürleri takip eden firmaların ödüllendirildiği bu süreçte Ege Endüstri'nin kazandığı 2.'lik ödülü, şirketin, Ar-Ge konusunda yıllardır yürüttüğü çalışmaların önemini de bir kez daha gözler önüne koymuş oldu. 5746 nolu yasa çerçevesinde Ar-Ge Merkezi statüsüne sahip olan ve çalışmalarının beşinci yılını tamamlayan Ege Endüstri, üniversiteler, TÜBİTAK, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı (SANTEZ), uluslararası araştırma enstitüleri ve Global Müşteriler ile birlikte çok sayıda Ar-Ge projesi yürütüyor ve hayata geçiriyor.
Üretilen bilgi ve teknoloji yurtdışına satılıyor
Başarılı AR-GE projeleri sonucunda elde edilmiş Ege Endüstri'ye ait tesciller sadece Türkiye değil ABD ve Hindistan gibi firmanın iş yaptığı diğer ülkelerde de yürütülüyor. Ege Endüstri; patentlerin yanı sıra ürettiği bilgi ve teknolojiyi, lisans verme, test hizmetleri yolu ile İsveç, Finlandiya, Hindistan ve İran gibi ülkelere satıyor.
1974 yılında kurulan ve iki ayrı üretim tesisiyle İzmir'de faaliyet gösteren Ege Endüstri, otomotiv sektörü için dingil ve dingil parçaları (diferansiyel kovanları, komple arka dingiller, ilave dingiller ve treyler dingilleri, kendinden yönlendirilebilir ilave dingil, ön dingiller ve diğer dingil komponentleri) geliştirerek üretiyor.
Gerek yurtiçi gerekse yurtdışı müşterilerine hizmet veren Ege Endüstri'nin % 64'ü Bayraktar Grubu'na ait; hisselerinin % 34'ü ise Borsa İstanbul'da BIST 100 firmaları içinde işlem görüyor.

Devir Patent Tescil Ofisi.
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent