Blockchain alanında en çok patent başvurusunda bulunan şirket Alibaba

Fikri mülkiyet konusunda araştırmalar yapan medya kurulu IPR Daily tarafından hazırlanan rapora göre Çinli e-ticaret devi Alibaba, blockchain alanında en çok patent başvurusunda bulunan şirket.

Günümüzde blockchain teknolojisi yaygın olarak kripto paralar ile ilişkilendiriliyor olsa da dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteren teknoloji devleri bu teknolojiyi erken benimseyen şirketler arasında yer almak için yoğun mesai harcıyor. Halihazırda teknolojiyi aktif olarak test eden uluslararası taşımacılık şirketleri ve finans kuruluşları mevcut ancak bunun yanı sıra ürün ve hizmet üretiminde henüz blockchain'i test etmeye başlamayan şirketler de blockchain üzerinde araştırmalar yapıyor ve patent başvurularında bulunuyor.

Alibaba ilk sırada Fikri mülkiyet konusunda uzmanlaşan medya kuruluşu IPR Daily, dünya genelinde blockchain alanında patentlere ilişkin bir rapor hazırladı. Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü ve ülkelerin patent konusunda yetkili birimlerinden alınan verilerle hazırlanan rapora göre Çinli e-ticaret devi bugüne kadar blockchain alanında 90 farklı patent başvurusunda bulunarak bu alanda en çok patent başvurusunda bulunan şirket olmayı başardı
 
Alibaba'yı, ABD'de 25 yıldır en çok patent alan şirket olan IBM takip ediyor. Blockchain uygulamaları geliştirmek için oluşturulmuş açık kaynak kodlu iş birliği programı Hyperledger'ın en büyük destekçisi konumunda olan ve blockchain uygulamalarıyla dikkat çeken IBM bugüne kadar bu alanda 89 farklı ürün/hizmet için patent başvurusunda bulunmuş durumda.

Üçüncü sırada Mastercard'ın, dördüncü sırada ise Bank of America'nın bulunduğu listenin büyük bir kısmını finans kuruluşlarını oluşturuyor. Bununla birlikte Intel(25 patent), Sony(23 patent), Google(22 patent) ve Walmart(21 patent) gibi farklı kategorilerde hizmet sunan şirketler de listenin üst sıralarında yer almayı başarmış durumda.
 
Listedeki en dikkat çeken kurum ise beşinci sırada yer alan Çin Merkez Bankası. Bugüne kadar blockchain alanında 44 farklı patent başvurusunda bulunan Çin Merkez Bankası, blockchain'e olumlu bakan merkez bankalarına öncülük ediyor. Çin yönetimi her ne kadar kripto paraların ticaretine, üretimine ve kullanımına yönelik sıkı kurallar getiriyor olsa da görünen o ki blockchain teknolojisi Çin yönetimi için önem arz ediyor. 

Devir Patent Tescil Ofisi.
#patenthaber #markatescili #patent #patenttescili #tasarımtescili #devirpatent
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent