Apple patent davasını kaybetti ama.
Apple, FaceTime ile ilgili kendisine açılan patent davasını kaybetti, ancak...

VirnetX, son 10 yıldır Apple (ve teknoloji endüstrisinin büyük bir kısmı) için sorun teşkil ediyor. Firma, Apple'a ilk olarak 2010 yılında FaceTime videolu sohbet yazılımında sanal özel ağ (VPN) patentlerini kullandığı iddiasıyla dava açmıştı ve mahkemede, Cupertino merkezli firmadan yüz milyonlarca dolar alacak kadar başarılı olmuştu.

Bugün ise firma bir davada daha başarılı oldu: Bir diğer mahkeme, Apple'ın FaceTime ve iMessage uygulamalarında VirnetX'in güvenlik teknolojisini kullanması sebebiyle 625 milyon dolar ödemesine karar verdi. Bu miktar da firmanın davayı açarken talep ettiği 532 milyon doların daha üstünde ve açtığı davalar dışında (patent hakları) pek bir geliri olmayan firma için büyük bir rahatlık anlamına geliyor.

Apple'ın Engadget'a söylediğine göre firma, kararı değiştirmek için tekrar mahkemeye gitmeyi planlıyor. Firma, özellikle bahsi geçen dört patentin geçersiz kılınmış olmasından dolayı karardan "şaşkın ve hayal kırıklığına uğramış olduğunu" söylüyor. Aynı zamanda "geçen yıllar boyunca bağımsız bir şekilde teknoloji tasarladığını" da sözlerine ekliyor.

Tabii ki bu karar değişmezse firmaya büyük bir etkisi olacağını söylemek pek mümkün değil. Dördüncü çeyrek itibariyle Apple'ın bankada 216 milyar doları bulunuyor. Yani VirnetX'e çok rahat bir şekilde ödeme yapabilir ve hiçbir şey olmamış gibi çalışmaya devam edebilir. Bu itirazın daha çok durumdan faydalanmak isteyebilecek diğer potansiyel davacıları caydırmak için yapılacağı söylenebilir.

Bu arada VirnetX'i temsil eden hukuk firması da kendi açıklamasını yaptı ve avukat Jason Cassady "jürinin hep dediğimiz şeyi gördü: Apple, VirnetX'in patentli teknolojisini yıllardır ihlal etmekteydi."

Patent ihlallerine karşı kazanılan davalarda VirnetX artık en tecrübeli firmalardan biri. Firma daha önce de Cisco, Skype, Siemens ve Microsoft gibi teknoloji endüstrisinin önemli isimlerine karşı açtığı davaları da kazanmıştı.

Devir Patent Tescil Ofisi..
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent