Apple, çanta patenti aldı!
Teknoloji devlerinin sıra dışı patentleri bizi şaşırtmıyor, ancak Apple bu kez ilk bakışta sıradan görünen, ancak faydalı bir iş peşinde!

Dünyayı değiştiren teknolojik gelişmelerin büyük bir kısmına ev sahipliği yapan Silikon Vadisi bazen gerçekten tahmin edilmesi zor, yalınlığıyla şaşırtan patentlere de tanık olabiliyor. "Think Different" ("Farklı Düşün") sloganıyla endüstriye giriş yapan teknoloji devi Apple'ın aldığı yeni bir patent işte tam da buna uygun bir örnek teşkil ediyor.

Aslında geçtiğimiz Mart aydında dosyalanan ve ABD Patent Tescil Ofisi tarafından geçtiğimiz hafta duyurusu yapılan bu yeni teknolojinin oldukça basit bir adı var: "çanta". Cupertinolu firma patent sayfasında yaptığı açıklamada bir "kağıt çanta" olarak tanımladığı bu yeni teknolojisinin beyaz katı ağartılmış sülfat kağıttan oluştuğunu ve materyalin yüzde 60'ında tüketim sonrası içeriklerden yararlanıldığını belirtiyor.

Görselde detaylı bir biçimde tasvir edilen bu patent, bir kağıt çantanın sahip olabileceği özelliklerin neredeyse hepsini sahip gibi duruyor.

Yüzde 60'lık bir oranla geri dönüşümle kazandırılmış materyaller içeren bu kağıt çantaların firmanın çevre duyarlılığını göstermesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirilebileceğini söyleyebiliriz.

Devir Patent Tescil Ofisi. 
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent