ABD Anayasa Mahkemesi, Apple-Samsung davasını görüşecek
Samsung, Aralık 2015'te patent davası nedeniyle Apple'a ödediği 548 milyon doların bir kısmını geri almaya çalışıyor
ABD Anayasa Mahkemesi, teknoloji devleri Apple ile Samsung arasındaki cep telefonu dizaynı hakkındaki patent davasını görmeyi kabul etti.
ABD'de federal bir mahkeme, 2012'de, Güney Koreli elektronik şirketi Samsung'un, Amerikalı teknoloji firması Apple'a karşı kaybettiği patent davasından sonra toplam 930 milyon dolar tazminat ödemesine karar vermişti.
Samsung, geçen yılın aralık ayında bu miktarı mahkeme yoluyla indirdikten sonra, Apple'a 548 milyon dolar ödemişti ancak Güney Koreli firma, bu miktarın 399 milyon dolarlık kısmını geri almak için Aralık 2015'te Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.
Apple, iPhone telefon modellerindeki renk, kapak ve panel hatlarının dizaynının Samsung tarafından kopya edildiğini öne sürerken, Güney Koreli şirket telefonlarındaki dizaynların fikri mülkiyet haklarını çiğnemediğini iddia ediyor.
Öte yandan, Samsung, Apple'ın iPhone 6s ve 6s Plus telefonlarında kullanılan A9 çipinin de tedarikçisi durumunda. Uzmanlar, Anayasa Mahkemesi'ndeki nihai kararın Apple'ın lehine olması durumunda bunun emsal teşkil ederek, teknoloji sektöründeki diğer firmaların birbirlerine dizayn patenti konusunda dava açmasına neden olabileceğini belirtti.
ABD Anayasa Mahkemesi, söz konusu davayı, en erken bu yılın ekim ayında görebileceğini bildirdi. 
Devir Patent Tescil Ofisi.
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent